MAAK EEN AFSPRAAK

Veelgestelde Vragen

Op zoek naar het antwoord op je vraag? Raadpleeg dan zeker even onze veelgestelde vragen. Werd je vraag nog niet beantwoord?

Wat is de kostprijs voor een consultatie osteopathie?

Het ereloon voor een osteopathische behandeling bedraagt 60 euro. De meeste mutualiteiten voorzien een tegemoetkoming van 10 euro per consult, en dit voor 5 behandelingen per jaar. Om deze terugbetaling te bekomen krijgt u van ons na elke behandeling een attest. De afrekening van het ereloon gebeurt na elke behandeling. Voor de wijze van betaling kan u kiezen tussen cash of via Payconiq. Wij geven geen overschrijvingen mee.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

U kan betalen via Payconiq / mobiele banking app of contant aan het einde van de behandeling.

Afspraak maken of annuleren?

De vraag naar gespecialiseerde zorg is zeer groot. Onze praktijk heeft daardoor een zeer drukke agenda. Een aantal patiënten komen noodgedwongen op een wachtlijst. Mogen wij u daarom dringend vragen om gemaakte afspraken zeker na te komen? Bent u verhinderd? Geen probleem, indien u uw afspraak niet kan nakomen, gelieve deze dan tijdig te annuleren uit respect voor uw therapeut en de andere patiënten. Indien u nalaat u afspraak te annuleren, zullen wij genoodzaakt zijn deze aan te rekenen. Afspraken kunnen enkel telefonisch worden gewijzigd op het nummer +32491363512. Bij het niet of laattijdig verwittigen kunnen wij u geen nieuwe afspraak op korte termijn garanderen.

Om behandelingen in alle rust te laten verlopen, zijn wij slechts beperkt telefonisch bereikbaar. Laat daarom steeds je naam en telefoonnummer achter zodat we u zo snel mogelijk kunnen terugbellen. Alle behandelingen gebeuren steeds op afspraak. U kan hiervoor steeds gebruik maken van ons online boekingsysteem.

Waarvoor staat de afkorting D.O.? Of hoe herken je een echte osteopaat?

‘D.O.’ betekent ‘Diploma in Osteopathy’. Na het succesvol beëindigen van de opleiding en het schrijven van een thesis kan men de graad ‘D.O’. behalen. ‘D.O.’ staat garant voor een goed, degelijk opgeleid osteopaat. In België kan helaas iedereen zich tot osteopaat kronen. Wil je een echte osteopaat raadplegen? Kijk dan steeds naar de afkorting achter de titel (Osteopathie D.O.).

Wat breng ik mee tijdens mijn eerste consultatie

Een consultatie is direct toegankelijk, er is geen voorschrift noodzakelijk. Medische beeldvorming (RX,CT, labo,echo,…) mag steeds meegenomen worden.